GLP GT-1 succesvol geland op Nederlands bodem

Talpa’s laatste media hit in de lijn van de talenten show’s is The Next Boy/Girl Band, te zien vanaf deze herfst op SBS6.

De indrukwekkende stage werd belicht door lichtontwerper Bas de Vries en zijn assistent, lichtoperator Joost Wijgers van Light-H-Art.

Met een grote berg ervaring op gebied van dit formaat shows waaronder The Voice, Dance Dance Dance en It Takes Two, heeft dit ervaren duo voor deze show gebruikt gemaakt van de nieuwe GLP GT-1 hybride spot om een prominente rol in te nemen in deze lichtset. De enorme lichtshow vond plaats in Studio24 in het Media Park in Hilversum.

Deze vol uitgevoerde spot, tevens de enige spot toegepast in deze lichtset, is uitgevoerd met een krachtige 470W gasontladingslamp heeft een hoogwaardig optisch systeem en genereert een enorme zoom ratio 22:1 met een lineair zoombereik van 2,5º tot 55º!

De opnamen zelf vonden plaats voor een live publiek. Prominent in het decor waren 3 grote platform liften die uit de vloer kwamen om de 3 kandidaten voor de auditie voor The Next Boy/Girl Band te presenteren. “Hierdoor kwam het volledige podium en publiek 3,5meter boven de standaard vloer te staan”, vertelde hij. “Met als gevolg dat er een beperkte hoogte overbleef voor de rest van de set, hierdoor ontstond een gevoel van breedte”

Als enige spot in de rig, nam de GT-1 een prominente rol in de look en de feel van de show. “Door gebruik te maken van zowel de beam als de gobo’s van de spot, kon een heel ander plaatje gecreëerd worden met een beperkt aantal spots”.

Als onderdeel van de totale lichtset die door Ampco Flashlight werd geleverd, werd de GT-1 geplaatst in een rechte lijn achter het podium, in een simpele maar zeer efficiënte opstelling volgens Joost “We gebruikten zowel de Spot als de Beam modus om verschillende plaatjes te genereren. De verschillende prisma’s zijn ook uitgebreid toegepast”.

Joost geeft aan dat de GT-1 reageert zoals hij had gehoopt “gebruiksvriendelijk, snel en accuraat”.

Van de divers ingezette spots stelde hij “De GT-1 is een zeer veelzijdige spot, krachtig en elegant, met gobo’s, beam, meerdere prisma’s, brede zoom range en een snelle en krachtige output. We zijn ook enthousiast over het ontwerp van de spot, de mini base is een fraai detail wat de GT-1 erg geschikt maakt om ook op het podium te zetten. Deze eigenschappen maken deze spot ideaal voor dergelijke producties met verschillende nummers, genres en looks”

De auditie show’s worden op het moment opgenomen en de 2 live show’s zullen in Oktober worden uitgezonden op SBS6.

GLP FT-1

Bekijk hier de pagina van de GT-1

 

glp-the-next-boygirl-band-01 glp-the-next-boygirl-band-02 glp-the-next-boygirl-band-03 glp-the-next-boygirl-band-04 glp-the-next-boygirl-band-05 glp-the-next-boygirl-band-06

GLP, Nieuws, http://www.glp.de/en/news/126-glp-gt-1-dominates-set-for-talpa-s-new-tv-talent-search