GLP X4 ATOM ingezet bij It Takes Two

Licht ontwerper David Kreileman zet de X4 ATOM grootschalig in bij een nieuwe show van RTL Duitsland

Op 15 Januari 2017 was de nieuwe show “IT TAKES TWO” te zien bij RTL Duitsland. In deze nieuwe 5-delige serie strijden 9 celebrities in een zang wedstijd. Daarbij worden ze begeleid door 3 professionals, de 5-voudige jazz award winnaar Tom Gaebel, de Oostenrijkse pop rock zangeres Christina Stürmer en muzikant en acteur Gil Ofarim.

Bedenker van het concept David Kreileman (dK Design) en Tom Franken zijn verantwoordelijk voor het lichtontwerp van deze nieuwe series.

De backdrop van de show wordt gevormd door diamant achtige elementen, waar in totaal 60stuk GLP X4 ATOM tussen hangen. Een van de belangrijke factoren waarom gekozen is voor de X4 ATOM is zijn ongelofelijk compacte formaat. Hierdoor kunnen zo vanuit het niets, met zijn enorm snelle zoom bereik van 2,5º tot 35º, een breed scala aan effecten gecreëerd worden. De 30Watt RGBW LED van Osram levert daarbij de nodige punch. De X4 ATOM sluit hiermee probleem aan bij de bestaande GLP impression range.

In aanvulling op het compacte ontwerp was Tim Franken ook erg te spreken over wijze van bekabeling “Door een compacte spot te combineren met een externe PSU, is het nu mogelijk de spot te plaatsen op posities die eerder onmogelijk waren. Vanuit meerdere standpunten waren we erg te spreken over de spot”

“Daarbij maakten de snelle zoom en de krachtige kleuren van de X4 ATOM het mogelijk de ‘beam-look’ te realiseren, wat we tot op dat punt enkel nog in de renders hadden gezien, ” vervolgde Franken. “Dit overtrof zelfs onze verwachtingen.”

Het feit dat de X4 ATOM onderdeel gaat worden van toekomstige shows is ook te danken aan het extreem makkelijke koppelsysteem en nodige accessoires, die een variatie aan opties biedt voor de creatieve licht ontwerper.

Dit onderstreepte David Kreileman, hij quote “Tim en ik zijn overtuigd dat de X4 ATOM een standaard onderdeel gaat worden van onze toekomstige shows”